Марки
 

 
Количка
0 продукта
 
 
 
Партньори
 

Рекламации и замяна на стоки

 
Онлайн магазин ZATEBIMEN.COM уверява своите клиенти, че в 14 календарни дни от датата на получаване, могат да върнат закупена стока при условие, че не е ползвана, че е чиста, без странични миризми, придружена е с оригиналната кутия, етикет и доказателство за закупуване (получени заедно със спецификацията на поръчката). НА РЕКЛАМАЦИЯ И ЗАМЯНА ПОДЛЕЖИ ЕДИСТВЕНО СТОКА В ЗАПАЗЕН ТЪРГОВСКИ ВИД!
Внимание!!! Намалените стоки подлежат на рекламации и възстановяване на заплатената сума само в случаите на фабричен дефект.

В случай, че желаете да върнете стоката е необходимо да ни уведомите на имейл:  zatebimen@abv.bg.

Стоката трябва да бъде изпратена на адрес: 

ZATEBIMEN.COM
гр.
София, Офис на Еконт СВОБОДА

 


Към пратката трябва да бъдат приложени:

1. Доказателство за покупката във вид на сметка (стокова разписка), получена заедно с поръчката.

2. Формуляр за рекламация. Моля, свържете се с нас за да го получите. 

 

Ако не бъдат спазени описаните условия, искането за рекламация няма да бъде разглеждано.
Куриерските разходи за рекламираната стока са за сметка на клиента.
Сумите се възстановяват единственно по банков път.
Не се приемат обратни пратки с наложен платеж.
Ако желаете да върнете закупения от Вас продукт в 14-дневния срок се възстановява единствено стойността заплатена за продукта. Транспортни разноски не се възстановяват. 

След приемане на върната стока (информацията, за което ще бъде съобщена по e-mail или телефон)  заплатената сума се връща в срок от 15 работни дни. Сумата ще бъде възстановена:

- на банковата сметка, чийто номер трябва да посочите във формуляра за рекламация
Стока, чието връщане или рекламация не можем да приемем (ако е изпратена след посочения срок; ако не е придружена със стокова разписка или формуляр за връщане на стоката; е без етикети или без кутията; е замърсена, повредена или използвана) ще бъде изпратена обратно на Клиента за негова сметка. На рекламация не подлежат повредени от клиента стоки поради неправилна употреба и за тях се прилага правилото за връщане на Клиента. Ако стоката се връща поради фабричен дефект установен в оторизиран орган стоката се заменя или ремонтира в срок от 30 дни от получаването й. При фабричен дефект куриерската пратка се поема от търговеца. 


Ако стока се връща поради фабрични дефекти след определения 7 дневен срок от датата на закупуване, ще бъде предадена на стоковед само при условие, че е съпроводена с доказателство за закупуване. Рекламации, отнасящи се до дефекти възникнали при транспортирането до Клиента ще бъдат разглеждани само въз основа на протокол за рекламация, изготвен в присъствието на куриера. Всички пратки се изпращат застраховани и проверени от куриерската фирма. След установяване причината на дефекта рекламацията ще бъде обработена. При дефекти възникнали поради неправилна употреба на изделието рекламацията няма да бъде удовлетворена и стоката ще бъде върната на клиента за негова сметка. 

 

Пратки с върната стока, които поради неподходяща опаковка са били повредени при транспортирането, ще бъдат връщани на клиента за негова сметка. Моля, старателно да опаковате и да осигурите целостта на пратката.

 Съгласно чл. 50  В срок от 14 календарни дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

    Запазен добър търговски вид - опаковката не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, 
да има аромати и каквито и да било следи от отваряне и употреба.    Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване.
    Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, подаръци и двр. случай, че е имало включени такива. 
    Транспортните разходи за връщане, замяна и ремонт на стока са за сметка на клиента.

    При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

   б) , Съгласно чл.47, ал.1 т. 8 от ЗЗП в случай че потребителят упражни правото си на отказ, след като е направил искане по чл. 48, ал. 3 или чл. 49, ал. 9, че е длъжен да плати на търговеца разходи по чл. 55, ал. 5 и 6, определени в разумни граници

  в) Съгласно чл. 52 ал.1 от ЗЗП Когато потребителят иска да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, той информира търговеца за решението си преди изтичането на срока по чл. 50.

 За да упражни правото си на отказ, потребителят може да използва стандартния формуляр за отказ  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си да се откаже от договора, което задължително трябва да бъде ипратено на имейл zatebimen@abv.bg


За всякакви допълнителни въпроси можете да се обръщате към
нашия отдел за обслужване на клиенти.

 

За стоки, с издадена гаранционна карта дефектите се отстраняват в срок от 30 работни дни. При невъзможност да се отстрани дефекта стоката се подменя с нова или при не налични стоки парите на клиента се възстановяват по банков път. За стоки, повредени поради неправилна употреба, ремонта не се осъществява гаранционно. Ако клиента откаже да заплати ремонта в такъв случай продукта му се връща в състоянието, в което е получен. 


Замяна

В случай, че размерът на поръчаната и получена стока се окаже несъответстващ, клиентът има възможност да замени закупената стока в срок до 14 календарни дни от датата на получаването й при условие, че върнатата стока е неизползвана, чиста, без странични миризми  и в оригинална кутия, с надпис. 
Внимание!!!! Намалените стоки подлежат само на замяна или ремонт при фабричен дефект,като заплатената сума не подлежи на възстановяване.

Стоката трябва да бъде обезопасена от повреждане по време на транспорта и изпратена на адрес:

 Към пратката трябва да бъдат приложени:

1. Доказателство за покупката във вид на стокова разписка, получена заедно с поръчката.

2. Попълнен формуляр за замяна

Ако не бъдат спазени описаните условия, замяната няма да може да бъде извършена.

Ако нямаме желаният от вас размер в момента, по ваше желание можем да поръчаме съответният размер при доставчиците ни (необходимо време за доставка-1-3 календарни седмици) или можем да заменим стоката с друг артикул, или да върнем сумата. Когато клиент иска да замени стока с друга, по-скъпа от тази, която връща, ZATEBIMEN.COM ще информира клиента за размера на необходимото доплащане след получаването на рекламираната пратка.

Пратката с върната стока, която поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, ще бъде върната на клиента за негова сметка. Старателно опаковайте пратките, за да осигурите запазването на стоката по време на транспорта.
Разходите за пратките в случай на замяна на стоката, поради лошото изпълнение на поръчката от страна на ZATEBIMEN.COM, са за сметка на Продавача

На основание на чл. 55, ал.4 от ЗЗП Търговеца възстановява на Потребителя/купувача намалената стойност от закупената стока, както следва: Когато стоката е върната в лош търговски вид - нарушена или липсваща опаковка отбива 15 % от заплатената сума и възстановява на купувача остатъчната стойност. Когато стоката е пробвана, употребявана или има следи от каквато и да е употреба с целя установяване на естеството, характеристиките и доброто функциониране на стоките отбива 25 % от заплатената сума и възстановява на купувача остатъчната стойност. 

 

 

ВАЖНО!!!  Не приемаме пратки, изпратени до нас с наложен платеж или за наша сметка!

 

Средства за рекламация се изплащат САМО И ЕДИСТВЕНО ПО БАНКОВ ПЪТ!